Ce nu știai despre banane

550
Ce nu știai despre banane - 21octbanane-1382370504.jpg

Articole recomandate

Bananele ocupă un loc de frunte atunci când vine vorba de bene-ficiile aduse organismului, spun nutriționiștii. Bogate în carbohidrați, fibre, vitamina B6, potasiu și man-gan, aceste fructe contribuie la aportul de substanțe nutritive necesare corpului zi de zi.

Surse de energie pentru organism. Este ideal să mănânci o banană după efort fizic, întrucât restabilește nivelul de glucoză. un singur fruct conține aproximativ 105 calorii.

Îmbunătățesc viața sexuală. Bananele sunt fructe afrodiasiace deoarece sunt bogate în nutrienți care produc hormoni sexuali. De asemenea, aceste fructe reglează secreția de serotonină care are un rol important în crearea stării de bine în timpul actului sexual.

Combat constipația. Atât fructele cât și frunzele de banan sunt bogate în fibre, lucru important în prevenirea și tratarea constipației. Poți consuma banana ca fruct sau îți poți prepara un suc din tulpina plantei de banan pentru un tranzit intestinal bun.

Te protejează de crampele musculare. Consumul de banane ajută la relaxarea musculaturii, datorită conținutului ridicat de magneziu și potasiu. Mențin sub control tensiunea arterială

Bogate în potasiu și sărace în sodiu, bananele ajută la păstrarea în limite normale a tensiunii arteriale. De asemenea, aceste fructe mențin echilibrul apei în corp și detoxifică organismul.

Au efect probiotic natural. Efectul probiotic al fructooligoza-haridelor (FOS) prezent în banane ajută la creșterea numărului de bacterii în instestin și te protejează de tulburările gastrice. De asemenea, acest compus susține absorbția calciului din organism, ceea ce conferă buna funcționare a sistemului osos. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Ce proteine  te scapă de burtică
Pagina a fost generata in 0.4217 secunde