Ce măsuri de prevenire a gripei ne recomandă medicii

547
Ce măsuri de prevenire a gripei ne recomandă medicii - gripa-1355414519.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii au realizat un ghid medical ce cuprinde sfaturi utile pentru populație în vederea prevenirii gripei. Pentru că aceasta este o infecție virală care se răspândește de la o persoană la alta, mai ales atunci când oamenii infectați tușesc sau strănută, medicii recomandă evitarea sau limitarea contactului apropiat cu persoanele bolnave. 

Persoanele bolnave de gripă au următoarele simptome: febră, tuse, dureri în gât, dureri musculare, dureri de cap, frisoane și oboseală. Când oamenii bolnavi sau aglomerațiile nu pot fi evitate, reduceți, pe cât posibil timpul petrecut lângă persoana bolnavă. 

În cazul în care totuși vizitați sau îngrijiți o persoană bolnavă de gripă, este recomandabil să purtați mască tot timpul cât sunteți împreună în aceeași cameră. 

Spălați-vă sau dezinfectați-vă frecvent mâinile

Spălatul sau dezinfectarea frecventă a mâinilor vă ajută să vă protejați de virus. Spălați-vă bine pe mâini cu apă și săpun, în special după ce tușiți sau strănutați. După spălarea cu apă și săpun, mâinile trebuie uscate bine, dacă este posibil cu prosoape de hârtie de unică folosință, sau cu uscătorul cu aer cald. Atingerea feței după ce ați luat contact cu obiecte sau suprafețe contaminate este nerecomandată. 

Vaccinarea antigripală

Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală în primul rând persoanelor la risc, adică personalului medical, persoanelor peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice, gravidelor, dar și a copiilor cu vârsta de peste 6 luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Decembrie 2012
Stire din Sănătate : Gripa se previne doar  prin vaccinare
Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Cazurile de gripă de la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5412 secunde