Ce investigații se fac pentru a depista bolile de plămâni

2821
1
Ce investigații se fac pentru a depista bolile de plămâni - danteselena2-1362743334.jpg

Articole de la același autor

Semnele si simptomele asociate bolilor pulmonare variază de la o persoană la alta și se modifică în timp. În cazul afecțiunilor cronice, manifestările apar treptat dar se înrăutățesc progresiv. Simptomele pot fi de la ușoare până la severe în cazul bolilor acute. Fără îngrijirea medicală promptă, unele simptome pot pune în pericol viața pacientului. 


Printre simptomele comune se află: tusea persistentă, dispneea, respirație șuierătoare, expectorație cu sânge. Investigațiile pentru depistarea afecțiunilor cronice sunt bazate pe un algoritm de analize."Orice pacient care suspectează o afecțiune pulmonară și prezintă și simptomele aferente va fi în primul rând examinat clinic de către medicul specialist pneumolog. Apoi se realizează o radiografie pulmonară simplă și explorare funcțională complexă. Dacă aceste examene nu arată concret afecțiunea, se fac examene bacteriologice de spută, bronhoscopie, examenul de Computer Tomograf", explică dr. Elena Danteș, medic primar pneumolog, șeful secției de penumoftiziologie din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța.




Comentează știrea

FONDURI UE
8 martie 2013
FONDURI UE

2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3779 secunde