Ce este cistita, cum se manifestă și ce recomandă medicii

364
Ce este cistita, cum se manifestă și ce recomandă medicii - fondceestecistitasicumsemanifest-1553591951.jpg

Articole recomandate

Cistita este o inflamație a mucoasei cervicale care se manifestă clinic prin dureri suprapubiene, tulburări la urinat: disconfort, urinare frecventă, dureri uretrale sau senzație de arsură la nivelul uretrei și urină tulbure. 


Cistitele apar ca urmare a infecțiilor cu bacterii care colonizează colonul dintre care Escherichia coli în aproximativ 75-95% din cazuri, Klebsiella în aproximativ 5% din cazuri, Enterobacter, Proteus, Pseudomonas, așa cum a precizat dr. Cătălin Belinski, medic specialist Urologie Medicover.


Există o serie de comportamente, aparent fără importanță, care favorizează apariția cistitelor. Ștergerea sau spălarea dinspre spate către față creează un mediu propice răspândirii bacteriei dinspre intestin spre uretră. Pentru a evita riscul, șterge-te întotdeauna dinspre față și, eventual, folosește dușul sau bideul de câte ori mergi la toaletă. 


Încearcă să eviți lenjeria intimă prea strânsă, din materiale sintetice.


Sexul mai dur sau care vine după o perioadă de abstinență mai îndelungată poate fi o altă cauză. De asemenea, se recomandă să mergi la toaletă pentru a urina după contactul sexual, pentru a îndepărta bacteriile care dăunează. 


Produsele cosmetice pot irita zona genitală


Produsele cosmetice, precum săpunurile, gelurile de duș cu un pH ridicat sau uleiurile de baie pot fi iritante pentru zona genitală. Optează pentru produse de igienă intimă cu un pH neutru. 


Tratamentul îndelungat și recidivele infecțiilor urinare favorizează apariția cistitelor. Cafeaua, alcoolul și condimentele sunt iritante ale mucoasei vezicale. Sucurile dulci, care conțin zahăr, pot favoriza proliferarea bacteriilor. Constipația și sedentarismul sunt alți doi factori importanță în apariția și recidiva cistitelor. 


Cum descoperim infecțiile urinare? În primul rând, trebuie să facem un sumar de urină și urocultură, recoltate din mijlocul jetului urinar, din prima urină de dimineață. Sumarul de urină poate evidenția puroi, bacterii, nitrați, precum și prezența sângelui în urină. Urocultura va releva creșterea a mai mult de 100.000 microorganisme pe mililitru de urină. 


Tratamentul cistitei trebuie prescris de către medic. Automedicația, mai ales cea cu antibiotic, este mai mult decât dăunătoare pentru organism și, în plus, poate duce la apriția formelor cronice sau a complicațiilor cum ar fi infecția care se probagă la rinichi.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Sănătate : Cistita, o urgență medicală?
Pagina a fost generata in 1.5907 secunde