Ce declanșează durerile de spate

201
Ce declanșează durerile de spate - dureredespate-1533545982.jpg

Articole de la același autor

O problemă care poate afecta orice persoană și mai ales la orice vârstă este durerea de spate. Aceasta poate fi declanșată, în special, de poziția incorectă a corpului, ridicarea obiectelor grele sau alte cauze, dar în cele mai multe cazuri, durerile de spate dispar după câteva săptămâni sau luni, deși unele sunt recurente și devin cronice.


Lumbago este cea mai comună durere de spate, localizată în zona lombară, dar aceasta se poate resimți oriunde la nivelul coloanei vertebrale, de la gât și până în zona pelvisului. Uneori, durerea de spate este cauzată, însă, de o leziune apărută în urma unei accidentări sau de o afecțiune, printre care: hernie de disc, sciatică, scolioză, spondilită anchilozantă. De asemenea, aceasta poate apărea fără o cauză clară, dar se pot urma câteva metode preventive și tratamente. Ca urmare, un somn relaxant vă poate fi de folos în acest caz. 


Deși reprezintă un cerc vicios, durerea mai poate duce la apariția insomniei, iar lipsa de somn afectează mai departe organismul. Așa că găsirea unei poziții optime în timpul nopții este o metodă eficientă. Pe de altă parte, coloana vertebrală trebuie să fie susținută, iar pernele și salteaua trebuie să fie și ele foarte confortabile, nici prea moi, dar nici prea tari. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Sănătate : De ce ar trebui să renunțați la fumat
Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Sănătate : Atenție la bolile infecțioase!
Pagina a fost generata in 1.9898 secunde