Ce boli vă pot transforma vacanța într-un coșmar

233
Ce boli vă pot transforma vacanța într-un coșmar - cebolipottransforma-1435251350.jpg

Articole de la același autor

Vara este anotimpul vacanței, care te duce cu gândul la mare, la soare, și nicidecum la boli. Cu toate acestea, o mulțime de afecțiuni pot apărea în sezonul cald, mai ales la copii și, dacă nu sunt prevenite, pot transforma concediul într-un adevărat coșmar.

Cum cei mici au intrat în "vacanța mare", iar părinții sunt pregătiți pentru concedii, principiul prevenției bolilor de sezon este una dintre griji. Medicii recomandă familiilor cu copii să aibă în vedere că, în sezonul cald, pot apărea foarte multe probleme.

"Deși se poate considera că streptococul poate fi luat doar din școală, lucrurile nu stau chiar așa. Streptococul se transmite foarte ușor prin secrețiile tractului respirator. Principala modalitate de a preveni răspândirea bolii este igiena temeinică. Atunci când copilul se confruntă cu faringită streptococică, trebuie schimbată periuța de dinți pentru a preveni îmbolnăvirea după ce a terminat antibioticul", a explicat dr. Ionica Ciortan, medic primar medicină generală, pediatrie și medicină funcțională în cadrul Centrului Medical Iowemed.

"Surprizele de la piscină"

Otita externă poate apărea după o "bălăceală" la piscină sau la mare, însă nu din cauza apei, ci din cauza umezelii. Umezeala din conduct macerează pielea, favorizând înmulțirea bacteriilor și ciupercilor "colocatare". De cele mai multe ori, în cazul unei otite externe, starea generală este bună, fără febră sau frisoane, doar cu disconfortul local evident.

"Aceasta este o inflamație a conductului auditiv extern și/sau a pavilionului auricular. Otita externă este însoțită de o durere intensă, inițial sub formă de junghi, care se continuă cu dureri mari, noaptea, în special, chiar și la atingerea pavilionului urechii. Alte simptome sunt înfundarea urechii, scăderea auzului, tumefierea zonelor vecine sau secreții purulente din conductul auditiv extern", a explicat dr. Elena Cătălina Rișca, medic primar medicină generală și pediatrie.

Atenție la infecții!

Persoanele care au probleme cu pielea, din pricina căldurii și a uscăciunii aerului, precum și din cauza substanțelor chimice din piscine, pot suferi de agravări ale simptomelor de dermatită. Pielea se irită, se umflă și apare senzația de mâncărime.

"O bună hidratare a pielii și câteva antihistaminice pot rezolva problema. Dacă situația nu se remediază, consultați medicul.

Furunculele pot apărea și ele vara, ca urmare a infecției cu un stafilococ. Stafilococul este o bacterie ce se găsește pe tegumente și care devine patogenă în momentul în care intră în organism prin diverse leziuni ale pielii: tăieturi, zgârieturi, înțepături", a explicat dr. Claudia Mariana Suciu, medic specialist pediatrie.

"Acum, vă puteți bucura liniștiți de vacanță. Pentru a veni în sprijinul turiștilor, dar și al constănțenilor, la Centrul Medical IOWEMED, avem o echipă de medici specialiști în cadrul Departamentului Pediatrie, care vă stau la dispoziție, oricând copiii au o problemă de sănătate.

Pentru programări la consultații și pentru orice alte informații, ne puteți contacta la tel. 0241.58.76.76, 0752.261.440, 0722.513.253, 0752.261.440; adresa: b-dul I.C. Brătianu, nr. 2-4, zona Kaufland", transmit reprezentanții clinicii IOWEMED. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8815 secunde