Ce boală de piele afectează articulațiile

219
Ce boală de piele afectează articulațiile - ceboaladepiele-1438967209.jpg

Articole de la același autor

Psoriazisul este o boală foarte frecventă, care se caracterizează printr-o înnoire exagerat de rapidă a pielii, adică în 3-4 zile, în loc de 28 de zile. Boala afectează 3% din populație, în egală măsură bărbații și femeile, și poate apărea la orice vârstă. Uneori leziunile cutanate sunt urmate, precedate sau însoțite de afectare articulară. Cel mai frecvent sunt implicate articulațiile mici, periferice, de la mâini și picioare, dar pot apărea dureri și la nivelul articulațiilor mari - umeri, coate, șolduri sau coloana vertebrală.

"Psoriazisul nu este o boală contagioasă, în schimb este o boală cu fond ereditar. Pe fondul genetic ce nu poate fi schimbat intervin factori externi comuni și apare boala, uneori aceștia neputând fi identificați. Cei mai frecvenți dintre factorii declanșatori sunt infecțiile bacteriene, respiratorii, medicamentele pe bază de interferon, corticoizi sistemici, indometacin sau beta-blocante, modifi-cări hormonale sau traumatisme. Este foarte important ca pacienții să înțeleagă că această afecțiune este una cronică, ce evoluează în pusee, iar un tratament incorect poate duce la prezența per-manentă a leziunilor cutanate.

Tratamentul de la Clinica Psoremiss ajută la o curățare rapidă, optimă a leziunilor sau reduce considerabil severitatea acestora.

Față de vechile tratamente tradiționale pe bază de cortizon care afectau sănătatea pacienților, în clinică utilizăm creme pe bază de gilzonit de la Marea Moartă, la care s-au adăugat extracte naturale cu efecte antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii", explică Aura Manole, manager On Clinic Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1471 secunde