Specialistul răspunde

Ce are voie să mănânce un copil cu varicelă

10372
1

Articole de la același autor

Bolile copilăriei sunt extreme de supărătoare atât pentru copii cât și pentru părinții care de multe ori nu pot face singuri cele mai bune alegeri în privința tratamentului sau a regimului alimentar.

Un exemplu ar fi situația în care un copil vine de la creșă sau de la grădiniță cu o boală infecțioasă precum varicela.

"Copilul meu a luat varicelă de la grădiniță și nu știu ce are voie să mănânce. Până acum îi dădeam și carne de pui, însă medicul de familie ne-a recomandat regimul alimentar. Problema este că el nu se satură doar cu câteva legume fierte și în rest nu îi place să mănânce orez sau supe. Ce alimente îi pot da în această perioadă?", întreabă o mămică.

Cristina Mihai, medic primar pediatrie în cadrul Medicover Constanța, o sfătuiește pe mămică să introducă în dieta copilului alimente slabe în grăsimi, fructe și legume.

"Ca în orice boală infecțioasă care poate evolua cu febră, vă recomand, așa cum a făcut-o și medicul de familie, o alimentație mai «ușoară», bazată pe legume și fructe și alimente fără grăsimi. Acum, în situația în care copilul dvs. are o stare generală bună, poate primi în continuare alimentele cu care era obișnuit", spune medicul. 

Comentează știrea

Cristina
18 decembrie 2014
Buna ziua!

Fetita mea de aproape 6 anisori a facut de 2 zile varicela. Ma puteti ajuta cu ce am voie sa ai dau sa manance chiar nu stiu am auzit multe pareri.Supa,lapte,oua??

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : La masă  cu… bebelușul
Marţi, 11 Iunie 2013
Stire din Sănătate : Dublează beneficiile
Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum vă descurcați cu picii mofturoși
Pagina a fost generata in 0.5084 secunde