Câți români au urmat tratamentul de dezintoxicare

61
Câți români au urmat  tratamentul de dezintoxicare - antidrog-1369928780.jpg

Articole de la același autor

Aproape 2.000 de consumatori de droguri ilicite și de substanțe noi cu proprietăți psiho-active au urmat tratament, anul trecut, mai mulți cu circa 6% decât în 2011, relevă o sinteză privind situația drogurilor din România în 2012, lan-sată de Agenția Națională Antidrog. 1.827 au beneficiat de tratament în regim de internare sau ambulatoriu, iar 144 în detenție.

Dintre cele 1.971 de persoane care au solicitat asistența anul trecut, 999 nu au mai primit niciodată asistență, conform propriilor declarații, iar 923 au mai fost admiși la tratament anterior, constituind recidive.

"Anul 2012 marchează o stabilizare a fenomenului drogurilor în România, atât în ceea ce privește consumul, cât și oferta de droguri. Menținerea consumului de droguri la nivelul anului anterior este susținută atât de numărul persoanelor admise la tratament pentru consum de droguri, cât și de cel al urgențelor medicale cauzate de consumul de droguri ilicite, care, deși înregistrează creșteri ușoare față de 2011, acestea sunt de natură să indice mai degrabă o relativă stabilizare a fenomenului la nivelurile observate în anul anterior și nu continuarea tendinței brusc ascendente înregistrate în ultimii ani", relevă raportul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3079 secunde