Câte rețete electronice s-au eliberat până acum

217

Articole de la același autor

La începutul acestei luni, autoritățile sanitare au introdus rețetele electronice pentru prescrierea medicamentelor. Dacă la început, farmaciile și cadrele medicale din toată țara întâmpinau probleme tehnice în eliberarea rețetelor online, la ora actuală, multe dintre aceste deficiențe au fost rezolvate, a anunțat dr. Marius Filip, medicul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Acesta a precizat că soluționarea problemelor tehnice înregistrate la începutul perioadei de probă în sistemul online a dus la creșterea numărului de prescrieri electronice și de eliberări.
Așadar, de la începutul lunii și până pe 24 iulie, la nivel național au fost prescrise și validate 46.729 rețete, dintre care 43.888 au fost rețete online, 2.756 prescrise clasic, la cabinetul medicului, și 85 tot clasic, dar la domiciliul pacienților. Șeful CNAS a mai spus că 24.185 dintre rețete au fost eliberate de farmacii. Acesta a adăugat că pe primele locuri în ceea ce privește eliberările de rețete electronice se situează București, Dâmbovița, Cluj și Iași. Județele codașe sunt Sibiu, Bistrița Năsăud, Brăila, Galați, o parte dintre cadrele medicale fiind încă reticente cu privire la prescrierea electronică.
Reamintim că medicii vor putea prescrie medicamentele atât pe rețete electronice, cât și pe cele clasice, ca până acum, până la sfârșitul anului, urmând ca de la 1 ianuarie 2013 prescrierea medicației să se realizeze numai în format electronic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6965 secunde