X
X
Mai multe ştiri online:

Cât de recomandate sunt probioticele pentru copii

Ştire online publicată Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014. Autor: Andreea NĂSTASE
Pentru buna funcționare a tractului intestinal, este nevoie de milioane de "bacterii benefice". Atunci când echilibrul între bacteriile "utile" și cele dăunătoare este tulburat, acestea din urmă se înmul-țesc necontrolat. De aici apar tulburările gastrointestinale care, netratate, se pot croniciza.

"La nivelul tractului digestiv trăiește o multitudine de astfel de microorganisme, majoritatea fiind în colon. Medicamentele, dietele, alcoolul, poluarea, stresul, lipsa somnului și bolile pot înclina balanța în direcția greșită, crescând astfel numărul bacteriilor dăunătoare și dispariția celor benefice.

În ceea ce îi privește pe copii, este foarte important să se refacă nivelul bacteriilor intestinale benefice, prin administrarea unui supliment cu pro-biotice, mai ales după ce au urmat un tratament cu antibiotice.

De altfel, acestea sunt utile și la întărirea sistemului imunitar de fiecare dată când copilul începe să prezinte simptome de răceală sau gripă", a precizat dr. Gherghina Rizea, medic pediatru. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.4667 secunde