Cât de periculoase sunt intoxicațiile cu ciuperci

133
Cât de periculoase sunt intoxicațiile cu ciuperci - ciuperci-1571990484.jpg

Articole de la același autor

Ciupercile fac parte, deseori, din meniul nostru, fiind cât se poate de sănătoase pentru organism. Totuși, înainte de a le pune în farfurie, trebuie să știți că există și foarte multe soiuri de ciuperci toxice, iar ingerarea acestora duce, în unele cazuri, la intoxicații grave. 


În general, intoxicațiile dau o mulțime de stări, dar se manifestă cu precădere prin grețuri, diaree, vărsături, dureri de stomac. 
În unele situații, consumul de ciuperci toxice poate duce la hepatită, agitație, delir, halucinații și chiar convulsii sau comă. De asemenea, a precizat dr. Irina Toma, medic de familie, pacienții pot intra rapid în stări de bradicardie sau tahicardie sau tensiunea lor poate deveni prea mică sau prea mare. 


Mai grav este că, în anumite cazuri, survin stările de deshidratare severă ori tulburări renale. 


"De cele mai multe ori, intoxicațiile cu ciuperci se complică și din cauza insuficiențelor hepatice sau a celor renale, care, din păcate, pot duce la deces, așa că se impune prezentarea de urgență la medic, mai ales că simptomele apar la scurt timp după ingestie. Tocmai de aceea, îi sfătuiesc pe cei care preferă să își culeagă singuri aceste legume să fie mai atenți și să le ia numai pe acelea despre care au cunoștințe că sunt comestibile. Totodată, este necesar ca ciupercile să fie mai cărnoase și neapărat deschise la culoare", a explicat medicul. 


Cei care preferă să și le cumpere sunt sfătuiți să evite achiziționarea ciupercilor de la vânzătorii ambulanți din piețe sau de la oamenii care stau cu sacoșile la marginea șoselelor, pentru că aceste persoane nu posedă certificat fitosanitar și vă pot da o marfă care vă pune viața în pericol. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4946 secunde