Cât de importantă este vaccinarea obligatorie a copiilor

215
Cât de importantă este vaccinarea obligatorie a copiilor - sapatamanaeuropeanaavaccinarii-1397489155.jpg

Articole de la același autor

În perioada 22-26 aprilie, în țara noastră, sub sloganul "Prevenire. Protecție. Imunizare", se vor derula activități de informare și implicare a publicului țintă  și de abordare a pro-vocărilor legate de vaccinare. Tema Săptămânii Europene de vaccinare în acest an este "Vaccinarea pentru viață", campania promovând vaccinarea pe tot parcursul vieții, din copilărie până la vârstele înaintate. 
Scopul campaniei este creșterea acoperirii ratei de vaccinare prin conștientizarea importanței vaccinării și a beneficiilor ei. 
Activitățile se vor concentra asupra tuturor grupelor de vârstă, reamintindu-le părinților să-și vaccineze copiii, dar, de asemenea, se va pune accent și pe menținerea protecției personale față de bolile care pot fi prevenite, pe tot parcursul vieții. 
"Fără vaccinuri, eradicarea globală a variolei și eliminarea poliomielitei și a rujeolei în multe zone ale lumii ar fi fost imposibile. Vaccinuri noi și îmbunătățite sunt disponibile în prezent, nu doar pentru a proteja copiii, ci și adolescenții și adulții. Cu toate acestea, unul din cinci copii și mulți adulți, nu sunt vaccinați corespunzător. Lipsa cunoștințelor privind vaccinarea este un motiv cheie pentru care, mulți adulți decid, în mod conștient, să nu se vaccineze sau să nu-și vaccineze copiii", susțin specialiștii din cadrul MS, instituție ce coordonează campania prin Institutul național de Sănătate Publică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7561 secunde