Cât de grave sunt efectele hipoglicemiei

Luni, 09 Noiembrie 2015
333

Articole de la acelaşi autor

Hipoglicemia este definită ca "orice niveluri anormal de scăzute ale glucozei în sânge care pot face rău pacientului", pragul propus fiind de sub 70 de miligrame de zahăr la un decilitru de sânge (70 mg/dL. 


Toate tipurile de hipoglicemie, diurnă sau nocturnă, sunt neplăcute, provoacă teamă și sunt demne de luat în seamă. Simptomele pot varia de la transpirație și palpitații și, dacă hipoglicemia este severă, la convulsii, comă și chiar deces. 


Peste două treimi din episoadele de hipoglicemie se produc pe timpul zilei, iar anumite sarcini cotidiene precum condusul mașinii și călătoriile pot fi periculoase pentru pacienții cu glicemie necontrolată.


Evenimentele de hipoglicemie care se produc în timpul somnului afectează starea de bine și funcționarea zilnică, 4 din 10 persoane raportând că au o "stare emoțională proastă" a doua zi, în timp ce 65% dintre cei care au suferit astfel de episoade spun că simt nevoia de odihnă suplimentară. 


Doi din zece pacienți cu diabet de tip 2 pot suferi episoade de glicemie severă.


Pacienții cu hipoglicemie intră de cele mai multe ori într-un cerc vicios: pentru a preveni hipoglicemia, ei mănâncă mai mult, ceea ce duce la creștere în greutate, valori crescute ale glucozei din sânge și, implicit, creșterea dozelor de medicamente sau insulină. 
Diabetul este o boală gravă, progresivă, permanentă, care poate pune viața în pericol și care a atins proporții epidemice. Se estimează că prevalența diabetului la nivel mondial este de 8,3% sau 387 de milioane, în timp ce 46,3% dintre cei care suferă de diabet rămân nediagnosticați.


Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2633 secunde