Care sunt simptomele pietrelor la rinichi

323
Care sunt simptomele pietrelor la rinichi - caresuntsimpromele-1440331517.jpg

Articole de la același autor

Pietrele la rinichi sau calculii renali apar din săruri și minerale transportate din urină, care se întăresc și se formează în unul sau în ambii rinichi. Acumulările solide pot avea dimensiuni variate, de la câțiva milimetrii până la câțiva centimetri în diametru. Însă, cu ajutorul unei diete și a unui tratament adecvat, acestea pot fi eliminate din organism prin tractul urinar, proces care de cele mai multe ori este extrem de dureros.

Unul dintre primele semne ale pietrelor la rinichi sunt durerile de spate, aflăm de la dr. Azis Olgun, medic urolog în cadrul Clinicii On din Constanța.

"O litiază renală poate determina, de la o simplă apăsare în zona lombară, până la dureri foarte puternice care nu cedează și răspund greu la terapiile antiinflamatorii sau antialgice. De asemenea, pot apărea și obstrucții ale căilor urinare superioare din cauza pietrelor la rinichi", spune dr. Olgun.

În funcție de fiecare caz în parte, persoanele afectate mai pot avea senzații intense de arsură în timpul urinării, febră sau frisoane, vărsături, urina tulbure sau urât mirositoare și lipsa poftei de mâncare. În orice caz, la apariția acestor simptome ar trebui să vă prezentați cât mai repede la medicul de familie sau la medicul urolog pentru a stabili tratamentul adecvat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5348 secunde