Cardul de sănătate va fi utilizat pentru monitorizarea activității medicilor

87
Cardul de sănătate va fi utilizat pentru monitorizarea activității medicilor - activitatemedici-1385402056.jpg

Articole recomandate

Chiar dacă principalul obiectiv al cardului de sănătate a fost prezen-tat ca fiind verificarea calității de asigurat și accesul rapid la istoricul medical al pacientului pentru o mai bună diagnosticare și un tratament eficient, cardul va asigura și monitorizarea cheltuielilor aferente serviciilor medicale.

"Prin cardul de sănătate vor fi verificați indirect medicii din cabi-nete, spitale, laboratoare, etc. Pacientul va valida prezența efectivă, deci consultul medical, analiza sau eventual rețeta prescrisă prin prezentarea cardului de sănătate și introducerea acestuia în cititor. În acest fel nu vor mai exista suspiciuni legate de situații precum completarea unor rețete false sau raportarea unor consulturi sau analize neefectuate.

Astfel se va urmări cheltuirea efectivă a fondurilor alocate pe servicii medicale concrete, iar banii de la buget economisiți prin eliminarea eventualelor raportări nejustificate vor putea fi redirecționați către alte servicii", precizează dr. Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale de Medicină de Familie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Beneficiile cardului de sănătate
Pagina a fost generata in 0.3241 secunde