Când sunt necesare vitaminele pentru copii

172
Când sunt necesare vitaminele pentru copii - candsedauvitaminecopiilor-1365172442.jpg
Mulți părinți se plâng că cei mici sunt mofturoși cu mâncarea, nu preferă orice aliment și se întreabă dacă să îi dea copilului suplimente alimentare sau multivitamine. Îngrijorarea părinților vizează faptul că cei mici nu ar primi suficiente minerale și vitamine din alimentația curentă, din moment ce multe alimente sănătoase nu sunt consumate de ei. Mulți părinți dau copilului lor, documentându-se prin prieteni sau forumuri, suplimente de calciu sau fier sau multivitamine, doar pentru că au auzit că și alți părinți dau suplimente celor mici.

Suplimentele alimentare pentru copii sau multivitaminele nu pot corecta sau compensa o dietă dezechilibrată. Ele doar oferă un mic suport pentru cei ce mănâncă foarte puțin sau care refuză cu desăvârșire hrana de orice fel.

Ele setează și un mesaj greșit, din păcate, pentru copii, care poate rămâne fixat în obiceiurile lor: poți să sari masa pentru că oricum recuperezi luând pastile. Mai mult decât atât, niciun fel de supliment alimentar sau vitamină nu se recomandă fără a consulta înainte medicul pediatru, pentru că se poate ajunge în situația în care organismul să se dezechilibreze.

(sursa:sfatulaparintilor.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Cum se curăță corect ochii bebelușului
Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Diverse : Ce boli de ochi pot afecta copiii
Pagina a fost generata in 0.7129 secunde