Când începe campania de vaccinare antigripală a constănțenilor

2390
Când începe campania de vaccinare antigripală a constănțenilor - campaniadevaccinare-1414774206.jpg

Articole de la același autor

După data de 15 noiembrie, con-stănțenii care vor să se imunizeze antigripal pot cere medicilor de familie să fie vaccinați. Startul campaniei de anul acesta a fost stabilit odată cu achiziționarea dozelor de vaccin sezonier, dar și după catagrafierea populației cu risc din județul Constanța.

"Momentul ideal pentru vaccinare este toamna (octombrie-decembrie), deoarece producția de anticorpi durează câteva săptămâni, vaccinarea asigurând o protecție antigripală timp de minim șase luni, ceea ce acoperă sezonul rece octombrie-martie.

În ceea ce privește campania de anul acesta, ea va începe undeva după jumătatea lunii noiembrie.

Pentru acest sezon, conform datelor de la medicii de familie și spitale, vom avea disponibile circa 33.000 de doze de vaccin antigripal. Prioritate la vaccinare au copiii, gravidele, vârstnicii și bolnavii cronici", a precizat dr. Mihaela Dinisov, directorul medical al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Pe de altă parte, constănțenii se pot informa asupra simptomelor de gripă și a evoluției acesteia după portalul de informare www.stopgripa.ro, lansat de Asociația Pro Imunizare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : "Stop gripă!", pe Internet
Luni, 27 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de răceală și gripă
Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Măsuri de prevenire a gripei
Pagina a fost generata in 0.2932 secunde