Când devin amigdalele motiv de îngrijorare

374
Când devin amigdalele motiv de îngrijorare - amigdaliat-1353858346.jpg
Boală virală extrem de contagioasă, amigdalita reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni care apare în sezonul rece. Atunci când sunt afectați copiii, aceasta reprezintă un adevărat motiv de îngrijorare, din cauza complicații-lor pe care le poate provoca, mai ales la urechi. 


Principalul simptom al amig-dalitelor este prezența gâtului inflamat și dureros, la care se mai adaugă febra, durerile de cap, congestia nazală și respirația urât mirositoare.

"Amigdalita poate apărea la copiii de un an și se însoțește de mărirea ganglionilor din jurul amigdalelor. Boala poate crea complicații la nivelul urechilor prin infecții care necesită tratament antibiotic, care la o vârstă atât de fragedă poate crea alte riscuri", a explicat dr. Valeria Stroia, medic pediatru.

Inflamația gâtului, febra peste 38 de grade care apare brusc și creșterea în volum a amigdalelor indică de obicei o infecție bacteriană. Prezența acestor simptome impune consultul medical de specialitate pentru stabilirea diagnosticului, deoarece există riscul faringitei streptococice.

Medicii avertizează că medicația pe bază de decongestive nazale nu sunt recomandate la copiii cu amigdalită acută.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Amigdalită sau scarlatină?
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Cum îi tratăm pe copiii cu rinofaringită
Pagina a fost generata in 0.3718 secunde