Campanie de testări gratuite pentru depistarea astmului

761
Campanie de testări gratuite pentru depistarea astmului - testastm-1336059867.jpg
Societatea Română de Pneu-mologie organizează, săptămâna viitoare, testări gratuite în cabinete medicale de specialitate din diferite orașe din țară, printre care și Constanța, pentru a depista astmul. Campania se desfășoară între 7 și 18 mai sub sloganul "Tu poți avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat!".

"Testul se numește spirometrie, este nedureros și simplu de făcut. Seamănă cu testarea pentru determinarea nivelului de alcool în aerul expirat, durează cinci minute, iar rezultatul se dă pe loc", a explicat dr. Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie.

Acțiunea se află, anul acesta, la cea de-a patra ediție, iar 9.166 de români au fost testați în 2011, dintre care 41 la sută au fost depistați cu probleme de respirație.

Astmul reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice din lume și se manifestă prin probleme recurente de respirație și prin simptome ca lipsa de aer, respirație șuierătoare, senzație de apăsare în piept și tuse. În România, se estimează că între 4 și 6 la sută din populație suferă de astm, iar într-o clasă cu 30 de copii, doi sau trei au această afecțiune.

La Constanța, cei interesați se pot testa gratuit, de săptămâna viitoare, la Ambulatoriul TBC din municipiu, la Centrul medical MAN, la dispensarul TBC, dar și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Mai multe informații despre campanie, dar și programul cabinetelor unde se fac examinările puteți găsi pe pagina de internet www.invingeastmul.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2939 secunde