Bugetul sistemului sanitar, aproximativ 4% din PIB

414
Ministrul Sănătății, Ritli Ladislau, susține că fondurile alocate bugetului sănătății pentru 2012 reprezintă patru procente din produsul intern brut. "După calculele noastre, cele aproximativ 5,5 miliarde de lei pentru sănătate reprezintă aproximativ 4% din PIB", a declarat, ieri, Ritli Ladislau, în cadrul ședinței comisiilor de Sănătate reunite la Parlament.
Printre prioritățile pentru anul viitor se află cheltuieli de capital pentru a continua dotarea unităților medicale de urgență cu ambulanțe și elicoptere SMURD.
"Vom avea în vedere și sprijinirea medicilor de familie din mediul rural cu mediatori sanitari în colectivitățile unde acest lucru este deficitar", a adăugat ministrul.
Și bugetul pentru 2012 al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate prevede creșteri de cheltuieli, susține Lucian Duță, președintele CNAS.
"În ceea ce privește cele mai consistente cheltuieli pentru anul 2012, aș enumera medicamente cu și fără contribuție personală cu 11,3%, serviciile de dializă cu 19,9%, asistență medicală primară cu 14,3%, asistență medicală pentru specialități paraclinice cu 10,3% și cheltuielile alocate spitalelor de aproximativ 7%".
Potrivit președintelui CNAS, cheltuielile de administrare și funcționare  prevăzute pentru anul viitor sunt cu 1,8% mai mici față de cele aprobate inițial în anul 2011. Acesta a mai subliniat că în aceste cheltuieli sunt prevăzute și fondurile pentru realizarea cardului național de sănătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3567 secunde