Bugetul Ministerului Sănătății, mărit pentru tratarea bolnavilor de Covid-19

Joi, 17 Decembrie 2020
2979
Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerul Sănătății cu peste 45 de milioane de lei, în vederea achiziționării de medicamente necesare pentru tratamentele bolnavilor de Covid-19 și de echipament de protecție pentru cadrele medicale. O parte din sumă va fi destinată acordării unui ajutor umanitar gratuit pentru Republica Moldova, transmite Agerpres.


Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Sănătății, suma de 45.405.000 lei este asigurată din Fondul de rezervă bugetară, pus la dispoziția Guvernului pe anul 2020.


"Din aceste fonduri vor fi achiziţionate, de către Ministerul Sănătăţii, medicamente şi materiale sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19 pentru pacienţii internaţi în unităţile sanitare din România. Va fi achiziţionat şi medicamentul Remdesivir necesar pentru tratamentul pacienţilor critici care necesită oxigen suplimentar, singurul medicament autorizat la acest moment la nivel european pentru tratamentul specific al infecţiei cu SARS-CoV-2, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătăţii şi producător, ca urmare a achiziţiei centralizate realizate de Comisia Europeană, pentru statele membre UE şi producător", se arată în comunicat.


De asemenea, banii vor fi utilizaţi şi pentru achiziţia de măşti de protecţie de tip FFp2 pentru personalul medico-sanitar.


O parte din suma primită de Ministerul Sănătății va merge către Republica Moldova, drept ajutor umanitar gratuit, ca urmare a nevoilor identificate la nivelul sistemului sanitar din acest stat.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2053 secunde