Bronşita se manifestă, în prima fază, sub forma unei tuse seci

109
Bronşita se manifestă, în prima fază, sub forma unei tuse seci - bronsita1-1631803274.jpg

Articole de la același autor

Prevestitorul sezonului rece, tusea, poate fi un simptom pentru o gamă variată de afecţiuni: de la o simplă răceală, la infecţii respiratorii acute sau inflamaţii cauzate de alergii. Una dintre cele mai comune boli ale căilor aeriene, bronşita afectează traheea şi plămânii, iar în multe cazuri este consecinţa netratării corespunzătoare şi în timp util a unei simple răceli sau a complicaţiilor produse de virusurile gripei.

Deşi poate fi cauzată de bacterii, dar şi de virusuri precum coronavirus, adenovirus sau rhinovirus, doar 10% din cazurile de bronşite necesită tratament medicamentos, iar restul pot fi tratate cu ajutorul remediilor naturiste.

Cum recunoaşteţi bronşita de la primele semne? „Această afecţiune se manifestă, în prima fază, sub forma unei tuse seci, care apoi evoluează la o tuse productivă. De regulă, aceasta va fi mai intensă dimineaţa, urmând ca pe măsură ce boala progresează, tusea să se manifeste pe parcursul întregii zile şi în special în timpul nopţii. În funcţie de gravitatea infecţiei, bronşita poate fi acută, atunci când are un debut subit şi o durată scurtă sau poate fi cronică. În acest caz, episoadele de tuse se manifestă în mod recurent şi pe o durată mai lungă, chiar de două luni”, explică dr. Tania Bejan. Alte semnale care indică instalarea acestei infecţii, este durerea resimţită asemenea unei arsuri în piept, stare febrilă şi greutate sau şuierat în timpul respiraţiei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Remedii naturiste pentru bronșită
Sâmbătă, 01 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Semne care arată că ai bronșită
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Cum îi tratăm pe copiii cu rinofaringită
Pagina a fost generata in 0.3484 secunde