Boala "strică" pofta de joacă. Cum să îi ajutăm pe copii să își revină mai repede

152
Boala

Articole de la același autor

Episoadele de boală au un impact semnificativ asupra stării de spirit a copiilor, dar și a comportamentului în colectivitate. 


Potrivit unui studiu elaborat de Societatea Națională de Medicină de Familie (SNMF), în luna iulie, atunci când se îmbolnăvesc, peste jumătate dintre copii nu mai au energie și poftă de joacă, iar o mare parte dintre ei au o stare generală foarte proastă, care nu le mai permite să își desfășoare nicio activitate. 


Pe lângă tratamentul antipiretic și analgezic, părinții încearcă să le aline suferința copiilor petrecând mai mult timp cu ei, preparându-le felul de mâncare preferat sau încurajându-i să se odihnească mai mult atunci când sunt bolnavi.


"Este evident că un copil febril este un copil care suferă, deci nu își poate îndeplini activitățile de rutină. De aceea, combaterea febrei la timp și cu dozele recomandate este un deziderat. Astfel, se reduce perioada de stare generală modificată și readuce zâmbetul copilului. Febra prelungită, chiar și la valori mici-moderate, este o provocare pentru organismul copilului, deci ea nu trebuie prelungită inutil sau tratată suboptimal, cu doză sub cea recomandată. 


Este ideal ca un copil bolnav să se bucure de atenție sporită din partea părinților săi, primul gest fiind administrarea unui preparat adaptat, sigur și eficace de combatere a febrei și hidratarea corespunzătoare. Antipireticele și analgezicele trebuie să facă parte din minimul necesar de medicamente din casă sau din bagajul de vacanță", explică dr. Ileana Efrim, medic de familie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5161 secunde