Biopsia mamară - singura investigație care poate confirma cancerul de sân

333
Biopsia mamară - singura investigație  care poate confirma cancerul de sân - biopsiamamarasingurainvestigatie-1409062527.jpg

Articole de la același autor

Ați descoperit un nodul la sân? Nu vă grăbiți să trageți concluzia că este vorba despre cancer! Pentru a afla răspunsuri, este nevoie de efectuarea unei biopsii mamare.

Cadrele medicale de la Spitalul MEDSTAR 2000 au explicat pentru cititorii "Cuget Liber": "Orice formațiune tumorală mamară, atâta timp cât nu se cunoaște exact natura ei, nu beneficiază de prezumția de nemalignitate. Aceasta trebuie dovedită pentru ca tumoarea să fie considerată benignă. Nici examenul clinic și nici examinările imagistice nu precizează cu certitudine diagnosticul de neoplasm mamar. Singura examinare care poate confirma sau infirma cancerul este examenul histopatologic al formațiunii tumorale sau a unor fragmente obținute prin biopsie sau alte proceduri chirurgicale".

Avantajele realizării biopsiei mamare, atunci când depistați existența unei formațiuni, sunt reprezentate de faptul că "oferă siguranța diagnosticului în aproape toate cazurile", în vreme ce în cazul tumorilor de mici dimensiuni "poate fi considerată ca și metodă terapeutică chirurgicală definitivă, dacă tumoarea a fost excizată cu margini de rezecție negative și examenul histopatologic relevă cancer neinvaziv", au mai precizat medicii din cadrul Spitalului MEDSTAR 2000.

Semne ale cancerului de sân

Deși în fazele inițiale cancerul mamar nu cauzează durere și, astfel, nu atrage atenția bolnavelor, există alte simptome care trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru femei și să le determine să se prezinte la un consult de specialitate:

l apariția unei formațiuni tumorale mamare sau/și a unor noduli în regiunea axială;

l modificarea formei și mărimii sânului, cu modificarea simetriei mamelonare;

l modificări ale suprafeței tegumentare (aspect de "coajă de portocală", noduli tumorali care se simt la palpare, desen vascular accentuat);

l scurgeri mamelonare;

l reducerea în dimensiuni a mameloanelor.

Medicii de la MEDSTAR 2000

În cadrul clinicii MEDSTAR 2000 se pot efectua ecografii mamare de înaltă performanță și inclusiv puncții biopsie, centrul medical beneficiind de un ecograf de ultimă generație și de serviciile dr. Isabela Botea, medic specializat la renumita clinică europeană, aflată în Italia, la Milano, Instituto Clinico Humanitas.

Specialiștii Secției de Chirurgie din cadrul MEDSTAR 2000 - dr. Manuela Garciu, dr. Daniel Ovidiu Costea și prof. dr. Vasile Sârbu - au efectuat nenumărate intervenții chirurgicale de succes în patologia sânului. Totodată, se impune menționat că MEDSTAR 2000 este în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța, oferind astfel oportunitatea folosirii biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic specialist, pentru efectuarea de investigații sau tratamente.

Mai multe detalii sau programări: 072-MEDSTAR; 0722-574.250; 0241-638.251.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1761 secunde