Beneficiile cărnii de curcan
Articole recomandate
Medic: "Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi"
13 Aprilie 2024
Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."
01 Aprilie 2024
Carnea de curcan, din ce în ce mai preferată de români, este gustoasă, sățioasă și dietetică, iar nutriționiștii ne asigură că are și multe beneficii pentru sănătatea organismului. Iată câteva dintre acestea.
Conține excelente elemente nutritive. Curcanul este o sursă foarte bună de proteine veritabile și de calitate, de seleniu, vitamina B6 și de aminoacizi. În egală măsură, conține și zinc, și vitamina B12. Carnea albă de curcan, fără piele, este baza unor preparate culinare excelente, ce conțin proteine bune, având și puține calorii. Reduce colesterolul "rău". Carnea slabă de curcan, fără piele, gătită la cuptor, are cea mai mică cantitate de grăsimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzând carnea de pui, porc sau vită. Previne cancerul. Aminoacizii conținuți de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoară celulele canceroase. Ge-nerează bună dispoziție. Neurotransmițătorul numit serotonină este cel responsabil de creșterea stării noastre de bună dispoziție, iar consumul cărnii de curcan, care conține aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmițători, nu face decât să ne crească șansele de a fi bine dispuși. Stimulează sistemul imunitar. Sunt din ce în ce mai multe dovezi științifice că aminoacidul triptofan joacă un rol extrem de important în stimularea sistemului imunitar. Simptomele unor boli autoimune au fost drastic diminuate ca urmare a tratamentului cu acest aminoacid. Suficiente calități pentru ca acest tip de carne să fie inclus cât mai des în alimentația noastră.
Conține excelente elemente nutritive. Curcanul este o sursă foarte bună de proteine veritabile și de calitate, de seleniu, vitamina B6 și de aminoacizi. În egală măsură, conține și zinc, și vitamina B12. Carnea albă de curcan, fără piele, este baza unor preparate culinare excelente, ce conțin proteine bune, având și puține calorii. Reduce colesterolul "rău". Carnea slabă de curcan, fără piele, gătită la cuptor, are cea mai mică cantitate de grăsimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzând carnea de pui, porc sau vită. Previne cancerul. Aminoacizii conținuți de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoară celulele canceroase. Ge-nerează bună dispoziție. Neurotransmițătorul numit serotonină este cel responsabil de creșterea stării noastre de bună dispoziție, iar consumul cărnii de curcan, care conține aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmițători, nu face decât să ne crească șansele de a fi bine dispuși. Stimulează sistemul imunitar. Sunt din ce în ce mai multe dovezi științifice că aminoacidul triptofan joacă un rol extrem de important în stimularea sistemului imunitar. Simptomele unor boli autoimune au fost drastic diminuate ca urmare a tratamentului cu acest aminoacid. Suficiente calități pentru ca acest tip de carne să fie inclus cât mai des în alimentația noastră.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 08 Noiembrie 2013
Marţi, 22 Octombrie 2013
Miercuri, 23 Octombrie 2013
Vineri, 18 Octombrie 2013
Vineri, 11 Octombrie 2013
Joi, 10 Octombrie 2013
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Luni, 09 Septembrie 2013