Bebelușii vaccinați împotriva tuberculozei, monitorizați de DSP Constanța

205
Bebelușii vaccinați împotriva tuberculozei, monitorizați  de DSP Constanța - bebelusivaccinati-1353689366.jpg
Deși până în prezent șapte bebeluși vaccinați împotriva tuberculozei au prezentat reacții adverse, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța susțin că toți copiii care au fost imunizați au intrat într-un sistem național de monitorizare. 


"Există un sistem de monitori-zare care pornește de la medicii de familie care au vaccinat copiii și care îi declară ca fiind imunizați și se ajunge cu acest raport de informații până la DSP. Fiind vorba de fișe individuale, putem monitoriza cazurile în care intervin reacții adverse. De la începutul anului, la Constanța, au fost înregistrate șapte asemenea cazuri, iar monito-rizarea tuturor celorlalți continuă", a declarat Mihaela Dinisov, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Tuberculoza pulmonară este o boală infecțioasă contagioasă, provocată de bacilul koch. Primele semne de boală se manifestă prin febră, oboseală, pierderea în greutate și transpirații nocturne. Tratamentul necesită antibiotice antituberculoase, iar durata acestuia poate depăși chiar jumătate de an. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8104 secunde