Aveți probleme cu bila? Fiți atenți la ce mâncați!

107
Aveți probleme cu bila? Fiți atenți la ce mâncați! - problemecubila-1630330576.jpg

Articole de la același autor

Foarte multă lume se plânge de dureri de fiere, acestea fiind mai des întâlnite în rândul femeilor. Totuși, există o confuzie între colecist, care este un organ, o pungă și bilă sau fiere, care este conținutul lichid al colecistului. Mai mult decât atât, sunt bolnavi care spun că suferă de bilă, când ei, de fapt, suferă de o boală de colecist. Potrivit dr. Camelia Ioniță, bolile colecistului vă pot împiedica să mâncați multe alimente, dar, de obicei, aceasta nu se însoțește și de scădere în greutate.

Apoi, greața și senzația de vomă nu le sunt deloc străine persoanelor care suferă de afecțiuni ale fierii.

Acestea sunt provocate de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi, de mâncarea procesată, precum chipsurile, dar și de prăjeli. Specialiștii spun că, în general, condimentele nu provoacă crize de fiere, așa că ardeiul iute, turmericul, usturoiul și ghimbirul nu sunt contraindicate persoanelor care suferă de afecțiuni ale bilei.

Uneori, problemele fierii se manifestă prin balonare și indigestie, dar acestea pot fi combătute cu ajutorul unor suplimente naturale, precum cărbunii digestivi. De reținut că grăsimile sunt cei mai importanți factori care favorizează apariția problemelor bilei sau care le stimulează pe cele deja existente. Dacă acest organ suferă de anumite afecțiuni, digerarea grăsimilor este anevoioasă. Totodată, cei care suferă de afecțiuni ale bilei acuză, adesea, dureri insuportabile în partea superioară a abdomenului, pe partea dreaptă. În plus, acestea pot iradia, câteodată, și către umeri. Pentru a evita apariția acestui simptom, ar trebui să fiți foarte atenți la alimentație, să consumați cât mai puține grăsimi saturate și procesate și cât mai puține prăjeli.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0939 secunde