Aveți diabet? Iată ce trebuie să faceți!

199
Aveți diabet? Iată ce trebuie să faceți! - avetidiabet-1633355775.jpg

Articole de la același autor

Toată lumea știe că organismul uman are nevoie zilnic de energie, iar aceasta provine, în mod special, din glucide, care sunt transportate prin sânge la nivelul celulelor și transformate, apoi, în energie. Pentru a beneficia de glucoză, celulele au nevoie de insulină, care se produce în pancreas. În cazul diabetului zaharat, spun specialiștii, celulele pancreatice eliberează o cantitate insuficientă de insulină, rezultatul fiind creșterea glucozei în sânge și producerea diabetului zaharat.

Tocmai de aceea, este esențial ca diabetul zaharat să fie tratat, deoarece neglijarea acestuia poate duce la complicații severe, cum ar fi calcifierea arterelor numită și arterioscleroză. Acestea se datorează hipertensiunii arteriale, a tulburărilor de circulație la nivelul picioarelor (care vor determina apariția durerilor în timpul mersului), a infarctului miocardic sau a accidentelor vasculare cerebrale.

Din păcate, hiperglicemia cauzează și leziuni ale vaselor mici de sânge, acestea fiind responsabile de modificările patologice apărute la nivelul ochilor și al rinichilor. Leziunile diabetice sau neuropatia diabetică se manifestă prin tulburări de sensibilitate, furnicături, senzații de arsură și durere la nivelul picioarelor și mâinilor. Sfaturile specialiștilor pentru a evita complicațiile diabetului zaharat include slăbirea, evitarea, pe cât posibil, a consumului de alcool și tutun, precum și măsurarea zilnică a glicemiei, a greutății corporale și, desigur, a tensiunii arteriale.

Atenție! Tratamentul cu antidiabetice orale nu exclude regimul dietetic și exercițiul fizic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5511 secunde