Atenție la alergiile de toamnă! Ce spun specialiștii

112
Atenție la alergiile de toamnă! Ce spun specialiștii - alergii2-1570521643.jpg

Articole recomandate

Odată cu venirea toamnei se reactivează o mulțime de alergii, de care, poate, am uitat pe durata sezonului estival. Dr. Miruna Dobrescu, medic de familie spune că foarte multe persoane suferă de pe urma alergiei la polen. Desigur, sistemul imunitar încearcă să îl înlăture, în timp ce anticorpii luptă, declanșând astfel o reacție puternică împotriva polenului.


Cu toate acestea, atât în luna septembrie, cât și pe parcursul lunii octombrie, pacienții cu sensibilitate la polenul de ambrozie prezintă simptome severe de alergie, aceasta fiind considerată cea mai întâlnită în rândul populației, întrucât planta cu pricina produce extrem de mult polen. Apoi, există alergia la mucegai. 


"Mai grav este că sporii de mucegai se dezvoltă și în apartamente. Aceștia se împrăștie și circulă rapid prin aer, rezistând la prima brumă și se împrăștie în atmosferă, fiind inhalați, din nou, când se încălzește vremea", susține medicul.


Nesuferiții acarieni, micile vietăți care se hrănesc cu praf, piele și sebum și care circulă cu ușurință prin aer, ajung și ei foarte rapid în contact direct cu ochii și nasul. Ca urmare, fiți cu ochii în patru, pentru că locurile lor preferate sunt pernele, saltelele, jucăriile copiilor și colțurile încăperilor. Ca urmare, dacă aveți dureri în gât, ochii roșii, strănutați, ori prezentați iritații ale pielii sau febră, este clar că vă confruntați cu o alergie la acarieni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9129 secunde