Aproape 1.000 de copii s-au întors la școală bolnavi!

94
Aproape  1.000 de copii  s-au întors la școală bolnavi! - controlepidemiologicscoli-1381064792.jpg

Articole de la același autor

Ca în fiecare an școlar, elevii constănțeni au fost supuși unui control medical amănunțit de către Direcția Județeană de Sănătate Publică. În urma controalelor, reprezentanții DSP au întocmit un raport care arată că aproximativ 1.000 de copii s-au întors din vacanța de vară cu boli de piele, păduchi sau amigdalite.

"La reînceperea cursurilor după vacanța de vară, medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare, în urban, și medicii de familie, în rural, efectuează examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de ante-preșcolari, preșcolari și elevi. Scopul triajului este de a depista și izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecții și bolnavii de boli contagioase.

În acest an, au fost controlate 348 de unități: creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profe-sionale, școli speciale și licee și au fost examinați 81.737 de subiecți. S-au înregistrat 927 cazuri de îmbolnăviri, dintre care cele mai multe au reprezentat amigdalitele și pediculoza", explică dr. Mihaela Dinisov, director adjunct al Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța.

La zece zile după primul examen, s-a efectuat un nou control, numai pentru scabie și pediculoză, fiind înregistrate 36 cazuri de pediculoză și două cazuri de scabie.

Pentru acești copii, s-a recomandat repetarea tratamentului, iar reintrarea lor în colectivitate va fi permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității.

Comparativ cu anul 2012, aceeași perioadă, când au fost controlați 87.312 de copii și s-au înregistrat 1.264 cazuri de îm-bolnăviri, specialiștii DSP spun că numărul total de cazuri înregistrate în 2013 este în ușoară scădere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Cum se manifestă hepatita
Pagina a fost generata in 0.7525 secunde