Aplicaţie online pentru evaluarea riscului de a avea anumite boli, la Ovidius Clinical Hospital

758
Aplicaţie online pentru evaluarea riscului de a avea anumite boli, la Ovidius Clinical Hospital - 24078339042948058606023544775418-1630328718.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, Ovidius Clinical Hospital lansează un produs nou, o aplicație online, prin intermediul căreia pacienții își pot verifica singuri, de acasă, cu un singur click, riscul de a avea anumite boli.

Aplicația se numește „Alprevia online” şi reprezintă, de fapt, un soi de prevenție în zece pași. De ce prevenţie? Pentru că accesând-o, veți putea afla în doar câteva minute dacă riscați vreo boală cardiovasculară, un cancer colorectal, cancer de prostată, cancer bronho-pulmonar, de col, de sân, diabet sau depresie. Pentru toate aceste afecțiuni, accesați Alprevia online! Cadrele medicale sunt de părere că lăsate pentru mai târziu, lucrurile nu pot decât să se agraveze, și , deci orice boală luată din pripă, se poate trata, dar numai dacă luați măsuri la timp.

Pe scurt, „Alprevia online” susține sănătatea dumneavoastră printr-un click, și, mai mult decât atât, este singura aplicație medicală software din România prin care vă puteți evalua oricând și de oriunde factorii de risc pentru sănătate. Mai mult, în urma evaluării veți primi recomandări preventive personalizate.

„«Alprevia online» este examenul anual de prevenție și evaluare a stării de sănătate în varianta online. Din confortul casei tale, ai ocazia să folosești primul instrument de autoîngrijire dedicat prevenției pentru boli cardiovasculare, cancer de sân, cancer de col, cancer de prostată, cancer colorectal și cancer bronho-pulmonar, diabet și depresie. Fără programări, fără stat în trafic, fără săli de așteptare. Cu noi îți faci singur evaluarea riscurilor și afli recomandările de prevenție pentru cele mai frecvente boli din Romania, în câteva click-uri. Prevenția este cea mai bună modalitate de a avea grijă de tine și în același timp este și cea mai accesibilă. În cadrul «Ovidius Clinical Hospital» pot fi efectuate majoritatea investigațiilor pentru prevenție și a intervențiilor pentru a trata boala din stadiu incipient. Puteți evalua, dintr-o privire, costurile în sistem privat și rezultatele așteptate pentru diferite alternative în cancerul colorectal. Atenție, însă! «Alprevia Online» nu înlocuiește evaluarea medicului”, au precizat specialiştii.

Primul pas este să introduceţi vârsta și sexul, apoi date privind fizicul dumneavoastră (înălțimea și greutatea), acestea fiind folosite în calcularea indicelui de masă corporală. Apoi, circumferința abdominală se măsoară cu centimetrul în jurul taliei, la nivelul ombilicului. Acest parametru este folosit pentru încadrarea în grupele de risc. După aceea,

tensiunea arterială se măsoară cu un tensiometru. Acesta a fost pasul doi. Pasul trei se referă la analizele medicale, iar primele care trebuie introduse sunt colesterolul total și glicemia. Acestea intră atât în evaluarea riscului cardiovascular, cât și în cel de diabet zaharat. Pasul patru vorbeşte despre antecedentele de boală, următorul despre factorii de risc ce vin din stilul nostru de viață și cresc șansa de apariție a diferitelor boli. Pasul şase include factorii de protecție, aceștia venind tot din stilul de viață, dar scad riscul de apariție a bolii. Pasul şapte este în strânsă legătură cu antecedentele heredocolaterale. Aceste informații arată riscul de a avea o boală, dacă cei din familie au avut-o. Acest risc este mai mare sau mai mic în funcție și de vârsta la care a apărut și cât de apropiată sau îndepărtată era ruda respectivă. Pasul opt include antecedentele de prevenție, care sunt cele mai importante. Răspunsul este cu DA sau NU, daca l-aţi făcut sau nu. Dacă l-aţi făcut, calculatorul vă întreabă dacă este pozitiv sau negativ și data la care l-aţi efectuat.

În final, daca aţi făcut testele care trebuie, puteți spune, în mod cert, că aţi redus riscul de boală gravă sau deces, iar algoritmul vă va arăta acest lucru.

La final, „Alprevia” va calcula toate datele introduse cu calculatoarele de riscuri, le va intersecta cu ghidurile de prevenție și va emite Evaluarea de risc și recomandările de prevenție. Pasul nouă este Evaluarea de risc și recomandările de prevenție, acesta fiind rezultatul pașilor 1-8. Ajungând în acest punct, veţi afla clasa de risc în care vă aflaţi pentru fiecare boală, factorii de risc, de protecție și cel mai important lucru: ce trebuie să faceţi mai departe.

Aţi ajuns la pasul zece? Asta înseamnă că trebuie să acționați. Așa că, după ce ați citit raportul cu Evaluarea de risc și recomandările de prevenție cel mai bine este să acționați imediat, demarând procesul de evaluare. Intrații în legătură cu un medic, începând cu riscurile roșii (crescut și foarte crescut). Solicitați re-evaluarea cu „Alprevia” în cabinetul medical sau puteți merge direct pe consultațiile, analizele şi recomandările primite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5459 secunde