Alimentele tratate cu antibiotice, "sursa" bolilor de piele

Luni, 26 Ianuarie 2015
Infecțiile cutanate apar la nivelul pielii pe întreaga suprafață a corpului. La nivelul feței, cea mai frecventă este ac-neea, boală genetică, dar și impetigourile streptococice sau stafilococice. Cunos-cute drept, "bube dulci", apar frecvent la copilul preșcolar din cauza lipsei de igienă a mâinilor, dar au o incidență crescută și în rândul tinerilor și al adulților, ceea ce arată o lipsă a igienei la aceste categorii de vârste. 


Medicii dermatologi atrag atenția asupra rezistenței la antibiotice, situație care împiedică tratarea corespunzătoare a acestor afecțiuni. 


"Dacă la impetigo tratamentul cu antibiotice locale poate avea rezultate, la celelalte tipuri de infecții, pacientul trebuie să beneficieze de tratament de lungă durată, întotdeauna sub monitorizare medicală. Din păcate, alimentele tratate cu antibiotice, în mod special carnea, atrag după ele rezistența la antibiotice, drept pentru care, mulți dintre acești pacienți nu mai răspund la tratamentele cu anti-biotice. O problemă de actualitate, din acest punct de vedere, este și accesul facil la astfel de tratamente, prin farmacii. În alte state europene sau în SUA, nu poți lua de la farmacie nici măcar o aspirină fără să ai prescripție medicală. Consumul acesta necontrolat de medicamente a devenit un obicei extrem de periculos pentru sănătatea publică", a explicat dr. Irena Smadea, medic primar dermatolog în cadrul On Clinic Constanța.Articole pe aceeasi tema