Alimente bune pentru sănătatea pancreasului

1977

Articole de la același autor

Când pancreasul este bolnav și inflamat, organismul nu este capabil să absoarbă toți nutrienții de care are nevoie. Acest organ produce enzime precum insulina, care facilitează digestia alimentelor și controlează nivelul de zahăr în sânge.
Pentru o bună funcționare a pancreasului, este recomandat un regim alimentar sănătos în care să fie incluse alimente precum iaurtul, supa de legume, spanacul sau afinele. Consumul de iaurt ajută la menținerea echilibrului sistemului digestiv și la creșterea imunității organismului, care previne inflamația. Totodată, supa de legume fără carne, dar și afinele sunt indicate pentru conținutul de antioxidanți care asigură sănătatea pancreasului.
O cauză majoră a pancreatitei este nivelul ridicat de grăsimi din sânge. De aceea, carnea ar trebui eliminată din dietă pentru a se evita agravarea bolii. Alimentele de tip tofu înlocuiesc produsele din carne și oferă organismului cantitatea necesară de proteine. Alte produse alimentare benefice mai sunt ciupercile, cerealele, fulgii de ovăz, spaghetele, pâinea, orezul, fructele și legumele, dar și produsele de soia.
În final, pentru a vă proteja pancreasul, ar trebui să mâncați alimente cu un conținut scăzut de grăsimi, în porții mici și dese și să evitați cofeina, tutunul, ouăle, untul, mezelurile și alimentele condimentate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6826 secunde