ALERTĂ PRINTRE MĂMICILE DIN CONSTANȚA / Spitalul Județean Constanța se confruntă cu lipsa vaccinului contra hepatitei B

3460
1
ALERTĂ PRINTRE MĂMICILE DIN CONSTANȚA / Spitalul Județean Constanța se confruntă cu lipsa vaccinului contra hepatitei B - vaccin-1484647630.jpg

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța și-a terminat stocurile de vaccin împotriva hepatitei B, nou-născuții nemaiputând fi imunizați la acest moment. "Acest vaccin ne lipsește de aproximativ două săptămâni și nu știm cu exactitate când vom intra în posesia lui", a declarat pentru "Cuget Liber", șeful secției Neonatologie din cadrul SCJU, dr. Livica Frățiman. 


Întrebați de lipsa dozelor de vaccin antihepatic, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) au precizat că au făcut deja o solicitare la minister, dar încă nu se cunoaște data la care va ajunge serul la Constanța. "Data trecută, când am rămas fără vaccin, spitalul a primit doze prin redistribuire, tocmai din județul Vrancea. Unitatea sanitară trebuie să ia legătura cu medicii noștri și vom rezolva într-un fel situația", a precizat purtătorul de cuvânt al DSPJ, dr. Loti Popescu. 


Vaccinarea antihepatită B a fost introdusă în programul național de imunizări obligatorii la copii, fiind vaccinați toți bebelușii încă din primele zile de naștere. Acesta are drept scop imunizarea bebelușului împotriva infecțiilor cauzate de virusul hepatitei B. 




Comentează știrea

Vasilica
17 ianuarie 2017
Vaccinuri, vaccinuri!

Sunt convins ca situatia va fi rezolvata prin DSP, mai ales ca dl.dr. Dina nu o sa mai fie seful Corpului de Control din minister (fiind inlocuit de Claudiu Hartea)si probabil o sa revina pe functia detinuta anterior.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2911 secunde