Alertă în Direcțiile de Sănătate Publică din zonele afectate sau amenințate de inundații

1315
Alertă în Direcțiile de Sănătate Publică din zonele afectate sau amenințate de inundații - 52debcf2062897c067b0781c8e018a07.jpg

Articole de la același autor

Direcțiile de Sănătate Publică din zonele afectate sau amenințate de inundații sunt în alertă. Ministerul Sănătății atrage atenția reprezentanților direcțiilor de sănătate publică să pună în aplicare acțiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenței medicale în zonele respective.
Astfel, pentru a preîntâmpina apariția de epidemii, direcțiile de sănătate publică trebuie să asigure, în principal, supravegherea populației din punct de vedere epidemiologic și monitorizarea calității apei potabile în zonele afectate, asanarea și dezinfecția fântânilor.
Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistența medicală de urgență pentru toate persoanele aflate în dificultate și vor fi verificate stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanți, vaccinuri pentru acordarea asistenței medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor. De asemenea, va fi asigurat transportul gravidelor, al persoanelor în vârstă cu boli cronice, dializaților și copiilor care au nevoie de servicii medicale.
"Acolo unde este necesar, reprezentanții DSP-urilor trebuie să înregistreze populația afectată pentru a declanșa campanii de vaccinare împotriva hepatitei A și tetanosului. Facem apel la medicii de familie să asigure asistența medicală în permanență și să monitorizeze starea de sănătate a populației din zonele afectate", a declarat ministrul Sănătății, Cseke Atilla.

Recomandări
pentru populație
pentru prevenirea îmbolnăvirilor:
1. Consumați numai apă îmbu-teliată. Nu beți apă direct din fântâni sau de la robinet.
2. Pentru prepararea alimentelor utilizați apă fiartă și răcită.
3. Consumați numai alimente ambalate sau bine preparate termic.
4. Nu vă atingeți de animalele moarte și avertizați autoritățile, în vederea evacuării acestora.
5. Evitați expunerea prelungită la frig sau la umezeală.
6. Păstrați alimentele în condiții igienice.
7. Respectați igiena individuală.
8. La primele semne de boală prezentați-vă la cel mai apropiat medic sau spital.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2576 secunde