Alcoolul nu este sănătos. Consumaţi-l cu măsură!

214
Alcoolul nu este sănătos. Consumaţi-l cu măsură! - fondalcool-1631803376.jpg

Articole de la același autor

Alcoolul este cea mai răspândită substanţă care provoacă dependenţă. De fapt, această nevoie de a consuma alcool poate fi influenţată de mulţi factori, printre care genetici, psihologici şi sociali, sunt de părere specialiştii. Mai grav este că cele mai multe persoane dependente au început să folosească alcoolul pentru a reduce intensitatea anumitor emoţii şi stări negative.

Din păcate, licorile bahice sunt extrem de periculoase pentru sănătatea fizică şi psihică. Aceasta este intens adictivă şi, de asemenea, este asociată cu 50% din accidentele rutiere mortale care se petrec.

Atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic, alcoolul afectează în mod substanţial funcţiile normale ale corpului şi este un factor care scurtează durata vieţii. Potrivit dr. Vasi Rădulescu, această substanţă dă dependenţă şi, de asemenea, are efecte nedorite asupra organismului uman.

Factorii genetici, psihologici, sociali şi de mediu pot influenţa modul în care consumul de alcool afectează corpul şi comportamentul dumneavoastră. Teoriile sugerează că, pentru anumite persoane, consumul de alcool are un impact mai puternic care poate duce la tulburări grave. În timp, consumul excesiv de alcool poate schimba funcţionarea normală a zonelor din creierul dumneavoastră, asociate cu experienţa plăcerii, judecata şi capacitatea de a exercita controlul asupra comportamentului dumneavoastră. Acest lucru poate duce la pofta de alcool pentru a încerca să restabilească sentimentele bune sau să le reducă pe cele negative.

Medicul spune că, în general, consumul de alcool poate începe în adolescenţă, dar tulburarea de consum de alcool apare mai frecvent la 20 şi 30 de ani, deşi poate începe la orice vârstă.

„Băutul prea mult, în mod regulat, pentru o perioadă îndelungată sau consumul excesiv de alcool poate duce la probleme legate de alcool sau la tulburarea legată de consumul de alcool. Persoanele care încep să bea la o vârstă fragedă prezintă un risc mai mare de tulburare de consum de alcool. Pe de altă parte, riscul tulburării de consum de alcool este mai mare pentru persoanele care au un părinte sau o altă rudă apropiată care are probleme cu alcoolul. Acest lucru poate fi influenţat de factori genetici. De asemenea, depresia şi alte probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea, depresia, schizofrenia sau tulburarea bipolară, ar putea prezenta probleme cu alcoolul sau alte substanţe. În acelaşi timp, persoanele cu un istoric de traume emoţionale sau de altă natură prezintă un risc crescut de tulburare de consum de alcool. Faptul de a avea prieteni sau un partener apropiat care bea în mod regulat ar putea creşte riscul de tulburare de consum de alcool. În cazul tinerilor, influenţa părinţilor, a colegilor şi a altor modele de comportament poate avea un impact asupra riscului”, dezvăluie medicul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Alcoolul micșorează creierul
Pagina a fost generata in 0.5941 secunde