Alăptarea pe parcursul nopții este esențială. Hrăniți-vă bebelușii!

171
Alăptarea pe parcursul nopții este esențială. Hrăniți-vă bebelușii! - alaptare-1628080930.jpg

Articole de la același autor

Dacă ați devenit mămică, probabil că știți deja că bebelușul are nevoie aproape în permanență să fie alăptat. Dacă pe parcursul zilei, vi se pare ceva normal, aflați că și alăptatul pe timpul nopții este perfect sănătos și recomandat. Pentru că laptele matern este ingerat foarte repede, sugarul va solicita de mai multe ori, pe parcursul zilei și nopții, să fie hrănit.

Acest lucru înseamnă că somnul proaspetei mămici va fi întrerupt adesea, în primele luni de la naștere, iar hrănirea pe parcursul nopții este esențială pentru livrarea nutrienților esențiali în dezvoltarea normală a celui mic. De asemenea, mâncărica la cerere a celui mic va stimula și producția de lapte matern. Din fericire, acest proces se face rapid, iar odată ce bebelușul s-a săturat, vă puteți întoarce la somn.

Pentru a facilita alăptatul pe parcursul nopții, este recomandat ca, în primele luni, micuțul să doarmă alături, într-un pătuț aflat în apropierea patului părinților. În acest fel, vă va fi mai ușor să îi dați să mănânce și să îl culcați la loc. Un alt lucru important de reținut este că îl puteți hrăni în orice poziție (culcat, ușor ridicat).

Cu toate acestea, dacă adormiți cu bebelușul aproape, va trebui să țineți cont de faptul că numărul de alăptări pe noapte va crește, deoarece copilul va aprecia disponibilitatea și, astfel, va solicita să fie hrănit mai des. Începând cu vârsta de șase săptămâni, unii bebeluși vor ajunge să doarmă aproape șase ore pe noapte, în timp ce alții se vor trezi după 3-5 ore de somn. Dacă cel mic se trezește și pare să îi fie foame, este important să îl hrăniți pe loc și să nu așteptați momentul în care începe să plângă după lapte, în toiul nopții. În felul acesta, puteți salva câteva ore prețioase de somn pentru mamă.

Oricum, pe parcursul meselor din cursul nopții, este recomandat să fiți cât mai concisă, să vă rezumați la a-l hrăni și să îl culcați, la final, înapoi, fără joacă și giugiuleli. Dr. Cristina Buraga spune că, în acest fel, evitați crizele de plâns motivate de căutarea de atenție, deoarece micuțul va înțelege că noaptea este doar pentru hrană și somn, nimic mai mult și, astfel, veți reuși să dormiți puțin mai mult.

Un alt aspect important, de care va trebui să țineți cont, este că atunci când cel mic începe să crească, va dormi mai mult și există riscul să nu se mai trezească deloc în timpul nopții pentru lapte. Acest lucru este dezavantajos atât pentru bebeluș, cât și pentru voi, deoarece micuțul va rata din mesele importante pentru dezvoltarea sa, iar mama riscă să rămână fără lapte mai devreme.

Dacă observați acest comportament la cel mic, cel mai important aspect este să vă conservați laptele. În acest sens, puteți folosi o pompă de lapte. Desigur, puteți conserva laptele în recipiente din sticlă, pe care să le folosiți atunci când cel mic cere hrană. Aveți grijă ca laptele să fie depozitat în condiții optime de conservare, preferabil în congelator.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5837 secunde