Alăptarea bebelușului. Când apar problemele și ce soluții au medicii

177
Alăptarea bebelușului. Când apar problemele și ce soluții au medicii - alptareabebelusului-1428087183.jpg

Articole de la același autor

Alăptarea la sân prevede pregătirea copilului și a mamei în vederea îndeplinirii anumitor condiții. Printre acestea, poziția pentru alăptat, care trebuie să fie confortabilă deopotrivă pentru mamă și copil. 


În general, la o bună secreție lactată, copilul va suge lapte dintr-un singur sân la o masă, pe care îl evacuează complet. În situația în care cantitatea nu a fost suficientă, se poate continua cu celălalt sân, urmând ca, la prânzul următor, să se înceapă cu acesta pentru golirea sa completă și stimularea astfel a secreției lactate. 


"Sugarul trebuie să fie treaz și să fie lăsat să plângă câteva minute înainte de a-l pune la sân. Durata suptului va fi în medie 15-20 minute, prezentând diferențe individuale. În funcție de preferința mamei, se va adopta fie poziția de decubit lateral, fie poziția șezândă. Unele femei se confruntă cu probleme de alăptare care necesită ajutor de specialitate pentru a fi ameliorate. Dintre acestea, amintim angorjarea sânilor, adică o umplere excesivă a sânilor cu lapte, cauzată de obicei de un dezechilibru dintre rezerva de lapte și cerințele copilului. 


Dacă sânii sunt angorjați, au dimensiuni crescute, sunt fermi și dureroși. În angorjarea severă, mamelonul se poate aplatiza, iar areola devine foarte dură. Copilul nu va putea fi pus la sân și nu va putea să capete lapte suficient. 


Dacă simptomele nu se ameliorează după alăptare, se aplică comprese reci, analgezice, antiinflamatoare și purtarea unui sutien special potrivit", a explicat dr. Cristina Mihai, medic pediatru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3886 secunde