Afecțiunile respiratorii au supraaglomerat Spitalul de Urgență

174
Afecțiunile respiratorii au supraaglomerat Spitalul de Urgență - spitaluljudeteanconstanta-1483541524.jpg

Articole de la același autor

Din cauza variațiilor de temperatură, în ultima perioadă s-a înregistrat o creștere a numărului de viroze respiratorii și pneumonii, atât în rândul adulților, cât și al copiilor, ceea ce a dus la o supraaglomerare a secțiilor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, cum ar fi secția Medicală I, Gastroenterologie, dar și Pediatrie, unde numărul pacienților depașește numărul de paturi.


În prezent, în secția Medicala I sunt internați 40 de pacienți cu infecții respiratorii, capacitatea secției fiind de 35 de paturi, iar de la începutul sezonului și până acum au fost efectuate peste 170 de internări, jumătate dintre acestea având la bază afecțiuni respiratorii.


Nici copiii nu au scăpat, secția de Pediatrie fiind la fel de aglomerată, din cauza numărului mare de infecții respiratorii.


 "În ultimele zile, au fost internați mai mulți copii decât în mod obișnuit, astfel că numărul internărilor ajunge și la 30 într-o singură zi, în această perioadă, dublu față de alte perioade. În momentul de față, pe secție sunt internați peste o sută de copii, în condițiile în care secția dispune de 75 de paturi", a declarat purtătorul de cuvânt ai unității sanitare, Crina Kibedi. Aceasta a precizat că cei mai mulți dintre pacienți sunt constănțeni, dar și din județele Tulcea și Ialomița.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0182 secunde