Aerul condiţionat din maşină, periculos pentru sănătate

184
Aerul condiţionat din maşină, periculos pentru sănătate - aerulconditionat-1628717650.jpg

Articole de la același autor

Aparatele de aer condiţionat sunt extrem de folosite în această perioadă, atât în confortul propriei case cât şi la birou sau în maşină.

Potrivit medicilor specialişti, cele mai dese probleme asociate cu aerul condiţionat apar tocmai din cauza utilizării excesive a acestuia.

„Aerul condiţionat utilizat necorespunzător poate duce la probleme ale căilor respiratorii precum sinusuri, dureri de gât sau urechi dar şi boli pulmonare cum ar fi pneumoniile”, susţine dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog.

La fel ca şi aparatele de aer condiţionat montate în imobile, cele din maşini sunt la fel de periculoase pentru sănătate. Medicii nu se opun în întregime utilizării aerului în autoturisme, însă nu la o temperatură foarte scăzută faţă de cea de afară. „Într-adevăr, creşte confortul şoferului şi al pasagerilor pe timp de caniculă, însă poate scădea imunitatea sistemului respirator, mai ales din cauză că pasagerii se află foarte aproape de sursa de aer condiţionat”, mai spune medicul specialist. (A.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8037 secunde