ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ! Fostul ministru al sănătății trage un semnal de alarmă

163
ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ! Fostul ministru al sănătății trage un semnal de alarmă - spalatpemaini-1522236534.jpg

Articole de la același autor

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a scris astăzi, pe Facebook, că în România, țara cu cele mai mari probleme legate de infecțiile nosocomiale, dar cu cel mai mare consum de antibiotice, specialiștii din sistem care ar putea rezolva această problemă, respectiv infecționiști, epidemiologi și microbiologi sunt desconsiderați. În Legea salarizării aceștia au sporuri "ridicole". Vlad Voiculescu, vorbește, miercuri, într-un mesaj pe Facebook, despre diferența între ce spunem și ce facem în România în legătură cu infecțiile nosocoliame.


"În țara în care se poate argumenta statistic că Guvernul a fost cel mai mare criminal prin nepăsare, nepricepere, minciună și manipulare (și asta în vremuri de pace și democrație - originală sau nu, și nu doar la Colectiv), în țara cu cele mai mari probleme legate de infecții nosocomiale din Europa, în țara cu cel mai mare deficit de specialiști infecționiști, epidemiologi și microbiologi, în țara în care infecțiile nosocomiale si/sau cu bacterii multirezistente ucid mai mulți oameni decât multe patologii de temut, în țara asta, OAMENII, SPECIALIȘTII care vor și pot face ceva împotriva acestui ucigaș de temut numit infecții nosocomiale ar trebui prețuiți și motivați", scrie Vlad Voiculescu.


Potrivit acestuia, în România avem peste 10.000 de infectii cu Clostridium difficile anual, în condiții de subraportare, avem o estimare de peste 100.000 infecții nosocomiale anual, avem sute de mii de pacienți care primesc zilnic antibiotice, deținând locul 2 în Europa, în 2015.


"Cum putem limita infecțiile nosocomiale din spital? Nu e niciun secret! Produse biocide de calitate, investiții cu cap în infrastructura spitalicească, reguli clare pentru utilizarea antibioticelor cu eliminarea utilizarii lor nejustificate, in special a celor de rezervă etc. Iar toate acestea depind - ca mai toate lucrurile din sectorul sanitar - de OAMENI. De existența și de calitatea muncii profesioniștilor din domeniu: INFECȚIONIȘTI, EPIDEMIOLOGI, MICROBIOLOGI", mai spune Vlad Voiculescu.
Acesta vorbește apoi despre desconsiderarea acestor categorii de profesioniști în Legea salarizării.


"O lege a salarizării făcută cu picioarele care a reușit să scoată din nou oamenii în stradă și să genereze proteste fără precedent, dar și o REAȘEZARE A SPORURILOR care uită exact acele specialități medicale care ar putea lupta pentru noi împotriva infecțiilor nosocomiale: infecționiști, epidemiologi, microbiologi. Se insistă în continuare cu sporuri maxime pentru cei care îngrijesc pacienți cu HIV, TBC si se lasă restul bolilor infecțioase în continuare cu un spor mult mai mic. Deși lucrul cu germeni multirezistenți și cu Clostridium difficile este cel putin la fel de important ca severitate si ca frecventa, atat pentru personal cât și pentru pacienții cărora aceștia le pot transmite", mai spune fostul ministru al Sănătății.


Voiculescu afirmă că unele sporuri care se aplică acestor profesioniști sunt "ridicole", iar perpetuarea aceste situații va duce la faptul că nu vor fi căutate de specialiștii tineri în Boli Infectioase sau in Epidemiologie către posturi in spitalele multidisciplinare.
De altfel, specialiștii la care face referire fostul ministrul al Sănătății au protestat în câteva rânduri, nemulțumiți de Legea salarizării.




Sursa: News.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3288 secunde