Activitatea fizică duce, deseori, la oboseală musculară

152
Activitatea fizică duce, deseori, la oboseală musculară - obosealamusculara2-1634645583.jpg

Articole de la același autor

Sunt situații în care activitatea fizică și problemele de sănătate pot duce la oboseală musculară. Tocmai de aceea, este important să o reduceți pentru a vă putea continua activitățile de zi cu zi. Poate că tocmai ați început să mergeți la sală, poate că nu ați dormit bine sau poate a trebuit să vă folosiți mușchii mai mult decât de obicei. În orice caz, este important să știți ce să faceți pentru reducerea oboselii musculare, astfel încât să nu fiți nevoiți să petreceți întreaga zi cu dureri.

Ce cauzează oboseala musculară? Uneori, alarma pornește și nu vă puteți ridica din pat. Când încercați, orice mișcare pare imposibilă și necesită multă energie. Specialiștii spun că oboseala musculară nu este întotdeauna cauzată de o mișcare greșită sau de un efort exagerat.

Uneori, apare sindromul oboselii cronice, care afectează, în special, femeile. O altă cauză este slăbirea sistemului imunitar sau chiar anumite boli, precum distrofia musculară sau miopatia inflamatorie.

Desigur, nu puteți ignora posibilitatea existenței artritei și osteoartritei, deoarece acestea pot provoca și oboseală musculară. Pe de altă parte, este posibil ca femeile care au ajuns la menopauză să nu aibă suficient calciu în corp. Lipsa acestui mineral stimulează contracția musculară și poate provoca durere sau oboseală. Totuși, dacă oboseala musculară este cauzată de exerciții fizice sau de eforturi intense, este important să le acordați mușchilor timp de odihnă și recuperare. Cu toate acestea, ar trebui să așteptați între 24 și 48 de ore înainte de a vă antrena din nou. În acest timp, încercați să dormiți bine și să nu efectuați activități fizice intense. În loc să vă antrenați, încercați să vă întindeți mușchii timp de 15 secunde în timp ce respirați. În caz de oboseală musculară după antrenament, aplicați alternativ gheață și căldură timp de zece minute. Acest lucru va funcționa dacă nu există inflamații. Dacă aveți inflamații, cel mai bine este să aplicați doar gheață. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9557 secunde