Acțiune de donare de sânge. Care sunt condițiile pentru a dona

1783
Acțiune de donare de sânge. Care sunt condițiile pentru a dona - donaresange-1475593871.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă, 15 octombrie, în intervalul 9.00-13.30, la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța (CRTS).

"Solicitările de sânge și componentele sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional. Fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament. CRTS dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși, dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge", a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă, director CRTS.

Zone afectate de Zika și West Nile

Având în vedere cazurile confirmate de infecții cu virusurile Zika și West Nile, CRTS comunică zonele în care au apărut aceste cazuri și măsurile specifice de asigurare a securității transfuzionale.

Cazurile de infecție cu virusul Zika s-au înregistrat în Austria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Suedia, Marea Britanie, America (Centrală și de Sud), Thailanda, Capul Verde, Fiji, Jamaica, Maldive, Elveția. Potențialii donatori ce au tranzitat aceste zone nu pot dona sânge timp de 30 de zile de la întoarcere.

Cazurile de infecție cu virusul West Nile s-au înregistrat în Ungaria, Italia, Israel, Rusia, Serbia, Spania, Austria, Croația, Cipru, Siria, Tunisia, Ucraina, România (București și județele Tulcea, Constanța, Olt, Dolj, Brăila, Giurgiu, Ialomița, Galați, Iași, Bacău, Mureș, Prahova, Ilfov, Mehedinți, Vâlcea).

"Persoanele cu domiciliul în localitățile cu cazuri de infecție West Nile confirmate nu pot fi admise la donare până la data de 31 octombrie. Persoanele cu domiciliul în alte zone din județul Constanța, dar care lucrează în localități cu cazuri confirmate, de asemenea, nu pot fi admise pentru donare. Persoanele care nu locuiesc și nu lucrează în zonele afectate din țară sau străinătate, dar care tranzitează aceste zone (minim o noapte petrecută în zonă, participare la activități în aer liber, pescuit etc.) nu vor putea dona sânge, timp de 28 de zile de la întoarcere", mai spune directorul CRTS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9371 secunde