A început evaluarea internațională a vaccinul toxic de la Cantacuzino

190
A început evaluarea internațională a vaccinul toxic de la Cantacuzino - ainceputevaluareainternationala-1393268982.jpg

Articole de la același autor

După ce, în decembrie anul trecut, Agenția Națională a Medicamentului a anunțat retragerea autorizației de punere pe piață a vaccinului antigripal produs la Institutul Cantacuzino, pe motiv că una din cele 13 componente ale vaccinului este neconformă, astăzi, o comisie alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Organizației Modiale a Sănătății, vor începe testele privind valorile endotoxinei din conținutul vacci-nului. 
"Începând de astăzi, dozele de vaccin produse la Institutul Cantacuzino vor fi verificate de către o comisie a Organizației Mondiale a Sănătății. Dozele produse în cadrul instituției au fost retrase de pe piață, urmând ca după rezultatele anchetei să se stabilească dacă pot fi utilizate. La recomandarea ANMDM, am hotărât ca cele 400.000 de doze de vaccin gripal să rămână în custodia Institutului Cantacuzino, iar ANMDM, singura entitate instituțională specializată și autorizată să exprime puncte de vedere în acest domeniu a decis ca cele 400.000 de doze de vaccin să fie utilizate la adulți numai în situația apariției unei pandemii în care cel puțin una dintre tulpinile vaccinului gripal sezonier se regăsește în virusul pandemic. 
În aceste condiții extreme, beneficiul vaccinării depășește cu mult riscurile generate de folosirea acestuia", susține ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3914 secunde