X
X
Mai multe ştiri online:

16 noi cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămână

Ştire online publicată Vineri, 12 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
16 noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână în România, numărul total al îmbolnăvirilor, de la declararea epidemiei de rujeolă în țara noastră, în septembrie 2016, urcând la 15.395, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Epidemia de rujeolă din România, cea mai gravă din Europa în acest moment, s-a soldat cu 59 de decese, cele mai multe victime fiind copii nevaccinați.


În ultima săptămână au fost confirmate 4 noi cazuri în județul Sălaj, 3 în Iași, câte două în Bacău, Bihor și Dolj și câte unul în Botoșani, Neamț și Vaslui. 


România are un proiect de lege a vaccinării care stă blocat de aproape un an în Parlament, în plină epidemie de rujeolă soldată cu 59 de morți, cea mai gravă din Europa. Așteptat cu nerăbdare de medici, care se plâng că "mor copii de boli care pot fi prevenite prin vaccinare", proiectul aduce câteva prevederi-cheie: obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național de Vaccinare, posibilitatea ca părinții care refuză să se informeze să fie amendați, obligativitatea asigurării în avans a unui stoc de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual și interzicerea accesului unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în caz de epidemie în comunitatea respectivă.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3954 secunde