USR și PLUS, negocieri pentru stabilirea candidatului la prezidențiale

Luni, 24 Iunie 2019
Președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, a anunțat, ieri, că USR și PLUS poartă negocieri pentru desemnarea candidatului la prezidențiale sau pentru funcția de premier, președinții celor două partide sunt în discuții, dar o decizie în acest sens va fi luată în zilele următoare.


"Este o decizie care e încă în analiză va fi evident de la USR sau de la PLUS, dar nu am hotărât încă cum va arăta, însă vorbim de un tandem - candidat la prezidențiale și propunere de premier, tocmai pentru a da credibilitate acestei oferte care pe 26 mai a fost semnificativ susținută de români. USR-PLUS suntem o alianță care foarte probabil va guverna în 2020, primul pas sunt prezidențialele. O să stabilim în zilele următoare cum va arăta acest tandem. În momentul de față, discuția este în zona care partid oferă candidatul pentru prezidențiale, care partid oferă candidatul pentru premier. Președinții celor două partide sunt evident în discuții. În zilele următoare vom decide cum va arăta propunerea de echipă pentru viitorul României. Sunt mai multe scenarii pe care lucrăm, dar nu avem o decizie definită", a declarat Dan Barna, la Digi 24, la finalul Comitetul Politic al USR.


El a adăugat că USR consideră că alianța trebuie să continue într-o logică a unei proporționalități și a unui echilibru prin care pe de o parte, să răspundă nevoii de motivare și a membrilor USR și a celor din PLUS și, în egală măsură, să creeze o perspectivă credibilă pentru electorat.