X
X
Mai multe ştiri online:

Pro România, candidat propriu la alegerile prezidențiale

Ştire online publicată Miercuri, 17 Iulie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că Pro România trebuie să desemneze candidat propriu la prezidențiale, după ce PSD și ALDE au anunțat că vor avea propriii candidați.

Țuțuianu a mai spus că declarația făcută luni, conform căreia Pro România ar putea să o susțină pe Gabriela Firea la prezidențiale dacă va candida independent, a fost una făcută în nume personal, fără a se consulta cu partidul.

"Ideea unei alianțe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieții politice din România, o asemenea alianță ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitați-vă cât de gravă e situația social-democrației românești. Nu își pune problema să câștige prezidențialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Codrin Ștefănescu PSD. Ce s-a întâmplat, însă, ieri (n.r. - luni) ne arată că o asemenea alianță nu este posibilă", a precizat Țuțuianu.

El a afirmat că, după deciziile luate de PSD și ALDE în privința candidaților, și Pro România va trebui să desemneze candidat propriu.

"PSD a decis că merge cu un candidat propriu și apoi vorbește cu Pro România sau cu ALDE, cei de la ALDE au spus că soluția este Călin Popescu Tăriceanu. Ca urmare, ceea trebuie să facă Pro România este să stea pe propriile picioare, să desemnăm un candidat propriu într-un termen cât mai scurt. Noi ne propusesem luna septembrie, dar evoluțiile sunt foarte rapide și probabil va trebui să decidem ceva mai devreme și să ne propunem să facem un scor care să ne revalideze în ochii electoratului român", a declarat Adrian Țuțuianu, citat de Agerpres.

Vicepreședintele Pro România a mai spus că Sorin Câmpeanu este prima opțiune a partidului.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.0722 secunde