Primarul Viorel Ionescu: "Nu am suspendat proiectele europene în contextul COVID 19"

1254
Primarul Viorel Ionescu:
Autoritățile locale din Hârșova iau toate măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului, desfășurând ample acțiuni de dezinfecție, atât pe domeniul public, cât și în scările de bloc. Totodată, reprezentanții primăriei au făcut un apel către comunitate pentru găsirea de voluntari care să vină în sprijinul persoanelor vârstnice, pentru cumpărături, în această perioadă.

Dar, în același timp, după cum a subliniat primarul Viorel Ionescu, se lucrează în continuare intens pentru implementarea proiectelor europene care vor duce la modernizarea orașului.

Ample lucrări de dezinfecție se desfășoară, în această perioadă, la nivelulu orașului Hârșova, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID 19. "Am realizat o igienizare a parcurilor din oraș, cu o firmă autorizată, iar în cursul zilei de astăzi (n.r. 25 martie) realizăm dezinfecția cu societatea orașului și cu un atomizor pus la dispoziție de un agricultor din Hârșova, pentru a decurge acțiunea mai repede. Astăzi și mâine stropim străzile din Hârșova, Ferma 1 și Vadu, apoi intrăm și în scările de bloc. Cu această ocazie, fac din nou un apel către localnici pentru înființarea asociațiilor de locatari. Sunt puține apartamente constituite în asociații de locatari, iar în aceste momente ar fi necesare în vederea diseminării mai rapide a informațiilor către populație", a declarat pentru "Cuget Liber" primarul Viorel Ionescu.

Cetățeni inimoși au răspuns apelului la solidaritate

Un alt apel către comunitate, realizat de autoritățile locale în urmă cu câteva zile și care deja dă rezultate este găsirea de voluntari care să sprijine persoanele vârstnice și izolații care au nevoie de cumpărături. "Pentru a evita încălcarea de către cei aflați în izolare a acestei obligații și pentru a evita expunerea persoanelor de peste 65 de ani, care sunt cele mai vulnerabile în fața acestui virus, vă rugăm să vă alăturați și să ne sprijiniți în această acțiune de constituire a grupului de voluntari pentru situații de urgență la nivelul orașului Hârșova. Facem precizarea că persoanele voluntare vor deservi, cu prioritate, zonele unde își au adresa de domiciliu. Mulțumim pentru înțelegere și receptivitate! Chiar dacă trebuie să stăm cât mai separat, putem fi totuși uniți în fața pericolelor ce ne amenință! O mână de ajutor dată atunci când este nevoie, poate fi inestimabilă! Înscrierea în grupul de voluntari o puteți face la numărul de telefon 0786576400", este apelul transmis către locuitorii din Hârșova.

Potrivit primarului Viorel Ionescu, deja au răspuns "prezent" zece persoane inimoase. "Intenția noastră este să facem un comitet permanent de voluntari, cu un președinte, cu date de contact, pentru a putea apela și cu alte ocazii mai puțin fericite", a adăugat edilul.

Lucrările la Școala Veche și la Spitalul Hârșova, în desfășurare

Pe lângă toate măsurile luate pentru limitarea răspândirii pandemiei, autoritățile locale din Hârșova lucrează intens, în această perioadă, la implementarea proiectelor europene. Căci, așa cum a subliniat primarul Viorel Ionescu, "există viață și după pandemie", iar rolul autorității locale este să se asigure că orașul va suferi cât mai puțin după această perioadă. "Nu am suspendat proiectele pe fonduri europene. Am primit adresă de la autoritatea de management dacă dorim să suspendăm. În prezent, toate proiectele sunt în desfășurare. La Școala Veche se lucrează la reabilitare, acolo depinde efectiv de constructor să își continue activitatea; dacă vor fi măsuri mai restrictive, va fi forțat și el să sisteze, iar atunci voi face adresă de suspendare. Continuăm și în ceea ce înseamnă reabilitarea stadionului, unde ne aflăm în punctul de a urca din nou pe SICAP proiectul pentru lucrări, pentru că firma contractată a plecat și trebuie reluate procedurile pentru diferența de lucrări rămase. În desfășurare este și proiectul privind reabilitarea Casei de Cultură, aflată în procedură de ridicare pe SICAP. În ceea ce înseamnă reabilitarea energetică a spitalului suntem în evaluarea licitației privind execuția, în proiectul pentru realizarea a două parcuri suntem în punctul de achiziție a lucrărilor, iar la dotarea ambulatoriului Spitalului Hârșova suntem pe ultima sută privind implementarea. Un singur proiect s-ar putea să fie suspendat de la 1 aprilie. Cel pe ALIAT privind măsurile de ajutorare a categoriilor defavorizate de pe zona de vest a orașului Hârșova. Este un proiect social, care presupune întâlniri cu grupul țintă, care nu sunt posibile în această perioadă.

În derulare este și proiectul privind wi-fi gratuit pe domeniul public, am discutat cu firma contractată și urmează să înceapă montarea echipamentelor pe domeniul public", a afirmat primarul Viorel Ionescu pentru "Cuget Liber".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0159 secunde