Primăria Năvodari modernizează drumul spre Corbu cu fonduri europene

Joi, 05 Decembrie 2019
Reprezentanții Primăriei Năvodari au anunțat, ieri, că drumul către Corbu și Platforma Industrială Midia-Năvodari a intrat în reabilitare. Astfel, în momentul de față firma câștigătoare a contractului lucrează la frezarea părții carosabile pe un sens de mers, traficul rutier desfășurându-se cu restricții de circulații. Drumul va fi reabilitat și modernizat pe patru benzi, fiind prevăzut cu piste de bicicliști moderne pe o parte și pe alta a șoselei, cu elemente de siguranță rutieră.


Lucrările erau preconizate a începe încă din luna august, însă proiectantul a avut nevoie de mai multe verificări tehnice, precum verificarea capacității portante, carote, sondaje, în condițiile în care stratul suport al drumului, executat cu mulți ani în urmă, nu a fost dimensionat pentru a face față unui trafic intens cu vehicule de mare tonaj, aceasta fiind și cauza degradărilor multiple.


Tot în cadrul acestui proiect, în orașul Năvodari se vor monta 36 de stații de autobuz moderne - multimodale (autobuze si biciclete), cu panouri de informare, urmând a se executa, prin același proiect 7,2 km de noi piste de bicicliști în diferite zone ale orașului, cu două sensuri de circulație.


Valoarea finală a proiectului este de 4,8 milioane euro. Investiția este finanțată din fonduri comunitare, în cadrul Programului Interreg V-A România - Bulgaria!


Pe perioada lucrărilor vor exista restricții în trafic, iar șoferii sunt rugați de Primăria Năvodari să manifeste prudență sporită în conducere și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere.